Grønne kurs og kompetansebygging

En stor grønn bølge har truffet norsk og internasjonalt næringsliv. For bedrifter er det viktigere enn noen gang å snu seg rundt, bli med på omstillingen og sikre grønn konkurransekraft. Kom skikkelig i gang med våre kurs i bærekraft!

Footprint tilbyr ulike kurs i bærekraft til bedrifter.

Uansett hvor din bedrift ligger an i den grønne løypa, vil det neste steget være avgjørende for bedriftens fremtid. Ikke la den grønne bølgen skylde over deg, bli en del av fremtidens næringsliv!

I Footprint heier vi på alle som satser grønt, og bistår gjerne med kursing og kompetansetiltak for å løfte din bedrift til nye bærekraftshøyder.

Vi tilbyr alt fra klimafaglig oppdatering innen taksonomi og rapportering, til inspirasjonsforedrag og grønne «nybegynnerkurs». Kursene kan skreddersys etter behov, kompetansenivå og fagfelt, fagområder eller bransje – og gjennomføres fysisk eller digitalt. 

Våre kurs i bærekraft

Kurs i bærekraft og omstilling gir dere en grunnleggende innføring i reguleringene knyttet til det grønne skiftet. Her får dere også oversikten dere trenger for å kunne bli konkurransedyktig i omstillingen. Kurset kan tilrettelegges for at flere fra samme organisasjon kan delta.           

Kurs i klimaregnskap er beregnet for daglige ledere, forretningsutviklere og bærekraftsansvarlige, og gir en innføring i hvordan du bygger et klimaregnskap for å måle endring og dokumentere bærekraftig omstilling. Dette kurset vil gjøre deltakerne bedre rustet til å bruke klimaplanlegging som styringsverktøy, for å styrke posisjon og redusere risiko.

Ved å henge med på tempoet i det grønne skiftet, vil man som virksomhet ligge i forkant av de regulatoriske kravene. Hold deg oppdatert med faglig oppdatering for bærekraftsansvarlige.

Vi har også utviklet bransjespesifikke bærekraftsveiledere, som hjelp til bærekraftsarbeidet i den enkelte virksomhet. De korte, operative dokumentene inneholder konkrete tiltak innenfor hele ESG-spekteret.

Vi er opptatt av å koble det faglige opp mot bedriftens egne behov, for å skape en posisjon i markedet som generer verdi til både bedriften og samfunnet rundt. På denne måten skaper vi grønne vinnere! 

Trenger du et grønt spark? Ta kontakt for en uforpliktende samtale.

Ta kontakt

Benedicte Bjerknes

Seniorrådgiver analyse, bærekraft og ansvarlig næringsliv

benedicte.bjerknes@soprasteria.com