Rasmus Reinvang

Seniorrådgiver politikk, samfunn og strategi

Trenger du hjelp til å forstå de store trendene innen miljø og bærekraft? Eller hvordan du kan omstille din virksomhet og ta en tydelig posisjon i det grønne skiftet? Da kan Rasmus være en god sparringspartner og rådgiver for deg.

Rasmus har jobbet med miljø- og bærekraftig utvikling i over tyve år, både i Norge og internasjonalt. Han har tidligere jobbet som byråd for byutvikling i Oslo (MDG), vært partner i Vista Analyse AS, jobbet med klimapolitikk og grønn omstilling av næringslivet på WWFs kontor i Beijing, og undervist i Indisk kulturhistorie på Universitet i København – for å nevne noe. Som konsulent har Rasmus jobbet på et titalls prosjekter knyttet til miljø, energi og bærekraft for private aktører samt direktorater og departement.

Rasmus brenner for grønn omstilling av samfunnet, basert på premisset om at «det må lønne seg å redde verden». Han har også inngående erfaring med politiske prosesser (kommunalt, nasjonalt og internasjonalt), strategiarbeid, scenario- og sektoranalyser, mediehåndtering og lederstøtte. 

I tillegg er han en svært erfaren skribent og taleskriver. Han bidro for eksempel med scenariet «China – The New Hegemon» til Jørgen Randers’ bok «2052: A Global Forecast for the Next 40 Years», som er utgitt i så vel Storbritannia/USA som Kina og Japan. Han har også utgitt en bok om den indiske guden Shiva.  

  • Byråd for byutvikling i Oslo.
  • Partner Vista Analyse (samfunnsfaglig analyseselskap).
  • Seniorrådgiver klima og næringsliv, WWF Kina.
  • Seniorrådgiver naturvern, EU/EØS-politikk, WWF Norge.
  • Master of Management, BI. (Ledelse, organisasjonspsykologi, økonomi.) 
  • Magistergrad i Kulturstudier, Universitet i Oslo.
  • Oppvokst på Nesodden og i København.