Trine Skei Grandes grønne skifte

Tidligere statsråd og Venstre-leder Trine Skei Grande blir partner og rådgiver i Footprint Consulting fra 1. januar 2022. Hun skal rådgi bedrifter og næringsliv som vil bidra til raskere grønn omstilling og særlig bidra med sin kunnskap om de viktige politiske driverne både i Norge og internasjonalt. 

Foto av Trine Skei Grande, Beate Nossum og Øyvind Vederhus.
Founding partner i Footprint, Beate Nossum, tidligere Venstre-leder Trine Skei Grande og byråleder i Footprint, Øyvind Vederhus.

– Jeg bestemte meg tidlig for å fortsette å jobbe med det grønne skiftet når jeg gikk ut av politikken. Her ligger både de største utfordringene og mulighetene for norsk industri og næringsliv. Derfor kontaktet jeg Footprint. De har en klar agenda, og jobber utelukkende med prosjekter som bidrar til raskere omstilling, sier Trine Skei Grande.

Footprint bistår kunder som Orkla, Jernia, Nissan, Ruter, Klimaetaten i Oslo og Widerøe i hele bærekraftperspektivet fra analyse og strategi, til posisjonering og kommunikasjon.

Sterk strateg med verdifull erfaring

– Trine brenner for norsk næringsliv, har kjempet for små og mellomstore bedrifter i hele sitt politiske liv. Hun er en sterk strateg med verdifull erfaring både som partileder og statsråd med ansvar for kompliserte regjeringsforhandlinger. Vi er beint fram begeistret når en av Norges fremste eksperter på utforming av klimapolitikk og virkemidler velger Footprint, sier byråleder Øyvind Vederhus. 

– Trine sitter med inngående kunnskap om hva selskap og organisasjoner vil møte av krav når de skal gjennom et grønt skifte. Det gjør henne til en verdifull rådgiver for både styrer og ledergrupper fremover, sier partner og grunnlegger i Footprint, Beate Nossum.

Nossum mener at den grønne omstillingstakten i norsk næringsliv aldri har vært høyere, og at dette stiller spesielle krav til rådgivermiljøene.

– Norsk næringsliv er helt avhengig av å forstå hva det grønne skiftet innebærer for dem. Skal vi lykkes med å ta hele landet i bruk, som finansminister Vedum sier, er vi avhengig av at kapasiteter som Trine velger å bruke sin erfaring fra norsk og internasjonal klimapolitikk til å hjelpe med å manøvrere i et raskt skiftende landskap, sier partner og grunnlegger i Footprint, Beate Nossum.

Les også: Øyvind Vederhus er ny byråleder i Footprint

Ta kontakt

Øyvind Vederhus

Byråleder. Rådgiver kommunikasjon, merkevare og organisasjonsutvikling

oyvind.vederhus@soprasteria.com

Beate Nossum

Founding partner. Rådgiver posisjonering og mediehåndtering

beate.nossum@soprasteria.com