Tidligere byråd Rasmus Reinvang har blitt en del av Footprint!

Etter å ha jobbet med miljø- og bærekraftig utvikling i over 20 år, er tidligere byråd for byutvikling i Oslo, Rasmus Reinvang, klar for å hjelpe norske virksomheter med grønn omstilling fra kontoret til Sopra Steria.

Rasmus Reinvang og Øyvind Vederhus gleder seg til samarbeidet!

Rasmus går inn i stillingen som seniorrådgiver for politikk, samfunn og strategi, og blir en del av politikk-teamet til Footprint. Med sin brede bakgrunn og vennlige væremåte har han allerede blitt godt integrert i flere prosjekter.

Som arbeidserfaringen tilsier har Rasmus et brennende engasjement for grønn omstilling, og at «det må lønne seg å redde verden».

– I Footprint jobber svært dyktige folk målrettet med å fremme grønn omstilling i bedrifter og organisasjoner. Jeg gleder meg til å være en del av et sterkt fagmiljø på det grønne skiftet og jobbe konkret med kunder for å bidra til lønnsom grønn omstilling, sier Rasmus.

Inngående erfaring med politiske prosesser

Som konsulent har Rasmus tidligere jobbet på et titalls prosjekter knyttet til miljø, energi og bærekraft for private aktører samt direktorater og departement.

Han har blant annet jobbet som byråd for byutvikling i Oslo (MDG), vært partner i Vista Analyse AS, jobbet med klimapolitikk og grønn omstilling av næringsliv på WWFs kontor i Beijing og undervist i Indisk kulturhistorie på Universitet i København – for å nevne noe.

Gjennom sin seneste stilling som byråd har Rasmus inngående erfaring med politiske prosesser kommunalt, nasjonalt og internasjonalt – i tillegg til strategiarbeid, scenario- og sektoranalyser, mediehåndtering og lederstøtte.

Stor tro på koblingen mellom bærekraft og digitalisering

Selv har Rasmus stor tro på koblingen mellom bærekraftig omstilling og digitalisering – og mulighetsrommet det åpner.

Fikk du med deg dette: Footprint blir en del av Sopra Steria

– Hvordan definere en tydelig grønn lederrolle og høste gevinster er noe mange virksomheter baler med. Jeg har stor tro på at strategier for bærekraftig omstilling koblet med digitaliseringsverktøy åpner nye muligheter, og synes det er svært spennende at Footprint nå også har tilgang på den enorme digitaliseringskompetansen i Sopra Steria. Jeg ser frem til å bidra til å gjøre en forskjell sammen med denne gjengen!

Vil du holde deg oppdatert på alt som skjer i Footprint? Følg oss gjerne på Linkedin, Facebook eller Instagram!