Nye stjernesigneringer i Footprint

Tempoet i det grønne skiftet øker, og Footprint fortsetter vekstreisen som en del av Sopra Steria. Nå hentes Johanne Kjuus, bærekraftsjef i Orkla Foods, og Torbjørn Rodt fra DNB for å styrke kapasiteten innen strategisk bærekraftsrådgiving. 

Johanne Kjuus, Torbjørn Rodt og Øyvind Vederhus smiler på takterrassen til Sopra Steria over Footprints nye stjernesigneringer.
Torbjørn Rodt, Johanne Kjuus og Øyvind Vederhus er klare for å jobbe sammen på prosjekter for grønn omstilling.

Johanne Kjuus kommer fra stillingen som bærekraftsjef i Orkla Foods Norge, og begynner i Footprint fra 1. januar. Her skal hun bistå Footprints kunder med å navigere gjennom bærekraftig omstilling, til attraktiv, lønnsom, grønn posisjon.

Etter Footprints mangeårige samarbeid med Orkla, har Johanne allerede knyttet gode relasjoner til flere på teamet.

– Å jobbe i et av Nordens største merkevareselskaper gjør at jeg har god forståelse for at bærekraft og business må gå hånd i hånd. Å finne mulighetene som kan bidra til bærekraftig vekst er noe av det jeg ønsker å bidra med – for å sikre grønn omstilling, forteller Kjuus. 

Fikk du med deg denne? Dette må du vite om EUs taksonomi

– Footprint har en unik kompetanse, et brennende engasjement for det grønne skiftet, og en kommersiell forståelse for hvordan vi som selskaper kan sikre grønn vekst. I tillegg til å være en utrolig flott gjeng. Kombinasjonen av deres kompetanse, engasjement og arbeidsmiljø var det som gjorde at jeg valgte å bli en del av Footprint-gjengen.

Henter erfaren seniorrådgiver fra DNB

Torbjørn Rodt er allerede godt integrert i Footprint etter oppstart i oktober 2022. I tillegg til å ha jobbet med bærekraft i DNB har Torbjørn flere år bak seg som bærekraftsjef i Norrøna.

– Jeg hadde hørt om Footprint fra kollegaer og bekjente, og syntes det fremsto som et sterkt fagmiljø. Etter å ha pratet med Bastian og Øyvind ble dette inntrykket ytterligere forsterket. Å bli en del av Footprint var for meg en god mulighet til å jobbe med den bærekraftige omstillingen i et fremoverlent og kompetent miljø som det satses på, forteller Rodt.

Les også: ESG for dummies

Han er sikker i sin sak på at det grønne skiftet er den absolutt største utfordringen vi står ovenfor i dag, og at endring i næringsliv og industri er helt avgjørende for at vi skal lykkes.

– Jeg tror bærekraftsarbeidet og ESG står ovenfor en skikkelig lakmustest på grunn av en forventet resesjon og anti-ESG-bevegelsen. Derfor er arbeidet med det grønne skiftet viktigere enn noensinne. Jeg tror også at energiomstillingen i Europa og de bærekraftige reguleringene fra EU vil bidra til dette, forteller Rodt.

Han legger til:

– Det finnes et vell av muligheter i krysningspunktet mellom Footprint og Sopra Steria. Det er for eksempel et skrikende behov for pålitelig data, og sammenstilling og analyse av denne, innen bærekraftsfeltet. Jeg gleder meg til fortsettelsen.

Vil du holde deg oppdatert på alt som skjer i Footprint? Følg oss gjerne på Linkedin, Facebook eller Instagram!