Footprint henter mer kreativ kraft

Etter å ha doblet antall medarbeidere i 2021, fortsetter vi veksten i 2022 – og henter prisvinnende kreatør fra Hyper.

Publisert: 24 januar 2022

Kaja Møller-Hansen

Foto av innholdsavdelingen til Footprint, med prisvinnende kreatør Helge Skivenes.
Innholdsavdelingen til Footprint vokser fra fire til fem personer med prisvinnende kreatør Helge Skivenes på laget.

I dag leverer vi alt fra risiko- og modenhetsanalyser, klimaplan og bærekraftstrategier til markedsposisjonering, politisk rådgiving, PR-tjenester og kreativ innholds- og kampanjeproduksjon. 

Med Helge Skivenes på laget teller innholds-teamet fem personer og har klare ambisjoner om å vokse ytterligere. Teamet har opplevd stor etterspørsel både før og etter innlemmelsen av innholdsbyrået Artisjokk i 2021.

Prisvinnende kreatør fra Hyper

– Vi er per i dag eneste norske byrå som bistår kunden hele veien fra interne risiko- og modenhetsanalyser til kreative kommunikasjonsuttak eksternt og internt. Slik sett er vi en garantist mot grønnvasking, en kombinasjon som åpenbart slår sterkt for tiden. Vi kunne ha ansatt tre-fire til i denne avdelingen nå, men er opptatt av å vokse klokt. Å ansette Helge, en av Norges flinkeste kreatører innen miljø og klima de siste årene, er definitivt klokt, sier teamleder og rådgiver Birger Baug.

Helge får et utvidet ansvar sammenlignet med sin tidligere jobb og vil jobbe i skjæringspunktet mellom strategi og kreativitet.

– Jeg kjenner Helge godt fra Hyper-tiden min og å få ham over hit har stått høyt på agendaen nettopp fordi han har noen klare strategiske kvaliteter. Den siden av seg skal han også få utløp for her, sier Baug. 

Tydeligst i kampen mot grønnvasking

Helge har bakgrunn som SoMe-konsulent i Geelmuyden Kiese, digital kampanjeansvarlig i MDG og altså fire år i Hyper. Mange av de prisvinnende prosjektene han har vært involvert i hos Hyper har dreid seg om nettopp klima og miljø. I sin nye jobb kan han dedikere seg hundre prosent til saksfeltet. 

– Selv om jeg har hatt det storartet i Hyper har jeg lenge hatt et godt øye til Footprint, som alltid har vært aller tydeligst i kampen mot grønnvasking. Så da de kom og banket på døren, var det rett og slett en mulighet jeg ikke kunne la gå fra meg, forteller Skivenes.

Han legger til:

– Jeg gleder meg til å jobbe med noen av landets fremste analytikere og strateger på lønnsom grønn omstilling, og med kunder som ønsker å være først ute. Og ikke minst ser jeg frem til å få jobbe i skjæringspunktet mellom kreativitet og strategi for å lage klimakommunikasjon som skaper endring.

Byrået ansatte nylig også Trine Skei Grande som ny bærekraftrådgiver og Fredrick Tønsvoll Mortvedt, tidligere Agenda og Zynk, som ny rådgiver.

Les også: Dobler veksten med oppkjøp av innholdsbyrået Artisjokk

Ta kontakt

Birger Baug

Rådgiver kommunikasjon og innholdsmarkedsføring

birger.baug@soprasteria.com