Aktuelt

Beate Nossum, grunnlegger av klimabyrået Footprint

– Klimabråk i andedammen

– Heller enn å late som om Trine Skei Grande ikke forstår hvilken jobb hun går til, bør PR-bransjen ta en titt på hvorfor hun sier som hun gjør, skriver Beate Nossum i Footprint. Det er ikke mer enn to uker siden Mimir Kristjansson angrep PR-bransjen med slaktekniv. Denne uka har deler av PR-bransjen forsøkt å […]

Anne Karin Sæther på klimatoppmøtet i Glasgow

Større risiko for grønnvasking etter Glasgow

Et ras av selskaper setter seg mål om «klimanøytral» og «netto null»-utslipp, men det kan i realiteten være grønnvasking. Å smykke seg med diffuse begreper hjelper lite – konkrete utslippskutt på kort sikt er det som teller nå. Netto null har lenge vært et buzzord, og det toppet seg nå i Glasgow. I slutterklæringen fra klimatoppmøtet ble det slått fast at […]

Klimatoppmøtet i Glasgow

Klimatoppmøtet i Glasgow kort oppsummert

FNs 26. klimatoppmøte (COP26) ble holdt i Glasgow de to første ukene av november. Møtet var det viktigste siden klimatoppmøtet i 2015, da Paris-avtalen ble inngått. Vår seniorrådgiver Anne Karin Sæther var til stede i Glasgow, og oppsummerer de 5 viktigste punktene fra klimatoppmøtet. 1. 1,5 grader er det nye hovedmålet På FNs klimatoppmøte i […]

Trine Skei Grande går til Footprint

Trine Skei Grande sitt grønne skifte

Tidligere statsråd og Venstre-leder Trine Skei Grande blir partner og rådgiver i Fo°tprint Consulting fra 1. januar 2022. Hun skal rådgi bedrifter og næringsliv som vil bidra til raskere grønn omstilling og særlig bidra med sin kunnskap om de viktige politiske driverne både i Norge og internasjonalt.  – Jeg bestemte meg tidlig for å fortsette […]

Orkla Foods og Footprint samarbeider om bærekraft

Slik skaper Orkla grønn konkurransekraft

Orkla Foods Norge har i flere år satset på å gjøre ansatte, produkter og leverandører klare for det grønne skiftet. – Orkla Foods Norge har gjort veldig mye riktig. Dermed er de også godt skodd for de enorme endringene som ligger foran oss, sier administrerende direktør i klimabyrået Footprint, Øyvind Vederhus. – Vi gjør rett […]

Bærekraftseminar

Bli med på bærekraftseminar!

9. november arrangerer Codex Advokat og Footprint bærekraftseminar på Grand Hotel. Seminaret vil gå i dybden på hvordan du kan etterleve de regulatoriske kravene, og samtidig høste fullt utbytte av konkurransefordelene med å være tidlig ute. I tillegg til eksperter fra Footprint og Codex, kommer noen av Norges mest kompetente og relevante næringslivsnavn til å […]

Bedrift på bærekraftkurs hos Footprint i Oslo

Slik får du en bærekraftig bedrift

Med vårt todagers bærekraftkurs hjelper vi bedrifter å tilpasse seg det grønne skiftet på en effektiv måte. – Vi fikk bredere kunnskap om klima og bærekraft og hva som skjer på regulatorisk nivå, samtidig som kurset var rettet mot vårt fagfelt og våre kundegrupper, forteller kursdeltaker Kenneth Medlie Johansen fra Estimer. Verden skal gjennom en storstilt omstilling dette tiåret. De teknologiske […]

Bastian E. Klunde rådgiver analyse, klima og bærekraft

Vi hjelper deg med å svare ut kravene i Åpenhetsloven

Omtrent 9000 selskaper vil måtte gjennomføre og redegjøre for aktsomhetsvurderinger knyttet til menneskerettigheter når Åpenhetsloven trer i kraft juli 2022. Samtidig må bedrifter forberede seg på å besvare informasjonskrav fra forbrukere, journalister og andre interessenter. Hva betyr det for deg og din bedrift? 

Jobb i Footprint

Fire nye stillinger i Footprint

Takten i det grønne skiftet øker etterspørselen etter klima- og klimakommunikasjonskompetanse. Derfor trenger vi å styrke laget ytterligere! Vi leter etter både en bærekraftrådgiver og en politisk rådgiver til, vi trenger ytterligere en PR-rådgiver og en konseptutvikler/designer til vårt kreative innholdsteam.

Sterk vilje til grønn omstilling

Klima- og kommunikasjonsbyrået Footprint vokser i takt med næringslivets økte vilje til grønn omstilling. Nå henter de nye krefter fra blant annet EAT og Statnett.

Klimavalg 2021: SV varsler sterkere bruk av statlige klimamuskler

Frem mot valget spør Footprint de ulike partiene om hvilke klima og miljøsaker som vil prege valgkampen, og hvilke saker partiet selv vil prioritere i en eventuell regjeringsposisjon. Først ut er SV, og miljøpolitisk talsperson Lars Haltbrekken.     

Hvordan rigge selskapet for omstilling?

Det grønne skiftet er en endringsreise for mange selskap. Men hvor i organisasjonen bør ansvaret for bærekraft bør sitte, hvilke egenskaper trenger de bærekraftsansvarlige og hvilket mandat må besitte?

Øyvind Vederhus

Øyvind Vederhus er ny byråleder

Fo°tprint girer om når Øyvind Vederhus tar plass som ny leder. Han tar med seg erfaring fra å lede byrå i vekst fra HyperRedink. – Alt vi gjør skal bidra til raskere omstilling gjennom å posisjonere grønne vinnere, sier han.

Fo°tprint vil ha deg på laget!

Det grønne skiftet akselererer og vi trenger flere flinke folk. Fire stillinger er utlyst. En innholdskreatør for sosiale medier, en bærekraftsanalytiker og to PR/ kommunikasjonsrådgivere.

Birger Baug og Beate Nossum

Superstrateg til det grønne laget

Det nye året starter godt når Birger Baug, tidligere partner og strategisk rådgiver i HyperRedink melder overgang til Fo°tprint. Baug gleder seg til å jobbe med den aller viktigste utfordringen verden står overfor.

På den grønnvaskede gren

Ærlighet varer lengst: Det er vi som jobber med kommunikasjon, som til syvende og sist driver med grønnvasking. Les Beate Nossums innlegg fra Kommunikasjonsforeningen.

Vil kickstarte den klimapolitiske høsten

– Dugnadsinnsatsen som vi har sett i forbindelse med korona viser at hele samfunnet kan jobbe sammen for å løse problemer. Det vil også være avgjørende for å løse klimautfordringene, sa ordfører i Oslo, Marianne Borgen da hun erklærte Grønn digital Arendalsuke for åpnet mandag morgen.

Arendalsuka inntar Oslo

Det blir stille i Pollen i Arendal neste uke, men det betyr ikke at de viktige debattene og engasjementet fra Arendalsuka uteblir. Mandag morgen åpner Grønn digital Arendalsuke i det nye Klimahuset i Oslo.

La oss snakke litt om ny nettside!

Rett før Korona-krisen traff landet, åpnet vi i Fo°tprint vår nye nettside. Siden har vi hatt fullt opp med å bistå kunder – og oss selv, i å håndtere krisen. Nå, etter to uker, er det på tide å si noen ord – og ikke minst takke noen av de som har bidratt.

Trenger du Korona-hjelp?

Klima er ikke den saken som står øverst på agendaen nå. Mange organisasjoner er på vei inn i en unntakslignende tilstand av ukjent varighet.  Akkurat nå er det tilfeldighetene som styrer hvem som rammes og i hvilken grad, enten man er en kommune som Frosta eller et selskap som Fo°tprint.

Hva gjør en liten bedrift når Korona rammer?

Mange bedrifter diskuterer nå hvilke tiltak de skal foreta seg nå når spredningen av Korona-viruset har kommet i det myndighetene kaller en ny fase. Tiltak skal bidra til å begrense smitte og beskytte risikogrupper og ivareta driften i selskapet. 

Fo°tprint utvider partnerskapet

Tord Dale, Tobias Thorleifsson og Rune Kibsgaard Sjøhelle er nye partnere i Fo°tprint Consulting og går inn i et partnerskap sammen med de to gründerne Beate Nossum og Christopher Mortensen.

Fo°tprint er gasellebedrift

Jippiii! Fo°tprint-sjef Beate Nossum er rett og slett litt stolt! Denne uken kom det synlige beviset på at Fo°tprint er en Gaselle-bedrift, fra Dagens Næringsliv og Bisnode Norge. Det var et av målene vi satte oss da vi startet opp for snart fire år siden. Mål for 2020: sørge for at enda flere bedrifter bidrar […]

To stjernerådgivere til Fo°tprint

Norsk næringsliv går foran i det grønne skiftet. Derfor trenger de rådgivere med spisset klimakompetanse. Det får de når de møter våre to nye stjernerådgivere: Benedicte Brinchmann Eie og Adrian Falck.

© Footprint Consulting AS | 914 915 716 MVA